Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy brak czasu na prawdziwego piernika. Zapraszam na mój blog: http://kobiecykacik.blox.pl
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 901
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4535
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1153
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 516
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 901
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4535
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1153
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 516
Składniki
Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Roztopiony, zimny miód wlewamy do jaj ( ja używam gryczanego, bo ma najlepszy posmak w cieście). Cały czas ucierając dodajemy śmietanę, mąkę, cynamon i sodę. Na końcu olej i pokrojone na mniejsze kawałki śliwki. Wylewamy ciasto do podłużnej blachy i wsuwamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni. Pieczemy około 50 minut.
Upieczony i wystudzony piernik kroimy wzdłuż na pół i smarujemy dżemem/powidłami. Składamy. Ja do dekoracji użyłam roztopionej czekolady i posypałam orzeszkami ziemnymi.