Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i łatwe
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 107
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 200
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1272
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 107
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 200
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1272
Składniki
Cukier i miód podgrzać w garnku.
Dodać masło.
Wymieszać
Dodać cynamon, cukier waniliowy, goździki i kakao. < do garnka>
Zmieszać mąkę i proszek do pieczenia.
Wszystko razem ugnieść.
Rozwałkować - cienko
Powycinać
Posmarować żółtkiem. <niekoniecznie>
Wyłożyć na blachę.
Piec 10 minut w 180 stopniach
UWAGA: 1 funt = 453,59237 grama