Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Orzechowa wuzetka z wiśniami i galaretką"
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 309
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104586
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9095
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 309
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104586
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9095
Składniki
Całą czekoladę zetrzeć, ciastka pokruszyć. Masło, połowę cukru i 1 cukier waniliowy utrzeć. Dodać żółtka, czekoladę, orzechy, proszek do pieczenia, ciastka, ubite białka. Wymieszać, piec przez ok. 30 minut w temp. 180 stopni C. Następnie ciasto ostudzić i przekroić.
Przygotować krem: rozpuszczoną żelatynę, twaróg, serek, cukier waniliowy, resztę cukru oraz kremówki i likier zmiksować na gładki jednolity krem.
Przełożyć ciasto. Ozdobić wiśniami, zalać galaretką wiśniową, ostudzić.
Ciasto można ozdobić jak na zdjęciu, przygotowując ozdobną kokardę z lukru (z dodatkiem barwnika).
ok. 75 minutŹródło: Twoje Imperium