Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Orzechowa wuzetka z wiśniami i galaretką"
Bardzo prosta sałatka śledziowa, którą możemy podać gościom na wigilię i w św...
Odsłon: 317
Kaszkowiec przeniesie cię w świat smaków dzieciństwa za sprawą kaszy manny i...
Odsłon: 25842
Smaczna, idealna do kanapek mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego w szynkowarze.
Odsłon: 181
To doskonałe w swej prostocie smarowidło, w sam raz na niedzielne śniadanie,...
Odsłon: 46
Bardzo prosta sałatka śledziowa, którą możemy podać gościom na wigilię i w św...
Odsłon: 317
Kaszkowiec przeniesie cię w świat smaków dzieciństwa za sprawą kaszy manny i...
Odsłon: 25842
Smaczna, idealna do kanapek mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego w szynkowarze.
Odsłon: 181
To doskonałe w swej prostocie smarowidło, w sam raz na niedzielne śniadanie,...
Odsłon: 46
Składniki
Całą czekoladę zetrzeć, ciastka pokruszyć. Masło, połowę cukru i 1 cukier waniliowy utrzeć. Dodać żółtka, czekoladę, orzechy, proszek do pieczenia, ciastka, ubite białka. Wymieszać, piec przez ok. 30 minut w temp. 180 stopni C. Następnie ciasto ostudzić i przekroić.
Przygotować krem: rozpuszczoną żelatynę, twaróg, serek, cukier waniliowy, resztę cukru oraz kremówki i likier zmiksować na gładki jednolity krem.
Przełożyć ciasto. Ozdobić wiśniami, zalać galaretką wiśniową, ostudzić.
Ciasto można ozdobić jak na zdjęciu, przygotowując ozdobną kokardę z lukru (z dodatkiem barwnika).
ok. 75 minutŹródło: Twoje Imperium