Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdego roku robię konserwy wakacyjne. Takie domowe są najlepsze. Wypływają...
Odsłon: 396
Mocno warzywna wersja pysznego dania.
Odsłon: 490
Każdego roku robię konserwy wakacyjne. Takie domowe są najlepsze. Wypływają...
Odsłon: 396
Mocno warzywna wersja pysznego dania.
Odsłon: 490
Składniki
Margarynę roztopić i ostudzić.Jaja z cukrem ubić na pianę do białości.Dodać mleko , kakao,mąkę wymieszaną z sodą i przyprawę do piernika.Mieszając dodać powidła a na koniec dodać margarynę. Wymieszać na jednolitą masę. Na koniec dołożyć bakalie.Piec w temp.180 stopni przez 1 godzinę. Po upieczeniu i wystudzeniu można przełożyć powidłami a wierzch polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi.
POLEWA:margarynę, cukier i mleko rozpuścić na ogniu.Zestawić z ognia i dołożyć kakao.Mieszać do uzyskania jednolitej masy.Lekko przestudzić i polać piernik.