Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny łosoś w przyprawach, nie mdły, a bardzo aromatyczny.
Odsłon: 35
Bardzo prosta sałatka śledziowa, którą możemy podać gościom na wigilię i w św...
Odsłon: 113
Smaczna, idealna do kanapek mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego w szynkowarze.
Odsłon: 81
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 4894
Bardzo smaczny łosoś w przyprawach, nie mdły, a bardzo aromatyczny.
Odsłon: 35
Bardzo prosta sałatka śledziowa, którą możemy podać gościom na wigilię i w św...
Odsłon: 113
Smaczna, idealna do kanapek mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego w szynkowarze.
Odsłon: 81
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 4894
Składniki
Margarynę roztopić i ostudzić.Jaja z cukrem ubić na pianę do białości.Dodać mleko , kakao,mąkę wymieszaną z sodą i przyprawę do piernika.Mieszając dodać powidła a na koniec dodać margarynę. Wymieszać na jednolitą masę. Na koniec dołożyć bakalie.Piec w temp.180 stopni przez 1 godzinę. Po upieczeniu i wystudzeniu można przełożyć powidłami a wierzch polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi.
POLEWA:margarynę, cukier i mleko rozpuścić na ogniu.Zestawić z ognia i dołożyć kakao.Mieszać do uzyskania jednolitej masy.Lekko przestudzić i polać piernik.