Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 46
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 111
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 54
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 55
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2928
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 46
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 111
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 54
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 55
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2928
Składniki
Margarynę roztopić i ostudzić.Jaja z cukrem ubić na pianę do białości.Dodać mleko , kakao,mąkę wymieszaną z sodą i przyprawę do piernika.Mieszając dodać powidła a na koniec dodać margarynę. Wymieszać na jednolitą masę. Na koniec dołożyć bakalie.Piec w temp.180 stopni przez 1 godzinę. Po upieczeniu i wystudzeniu można przełożyć powidłami a wierzch polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi.
POLEWA:margarynę, cukier i mleko rozpuścić na ogniu.Zestawić z ognia i dołożyć kakao.Mieszać do uzyskania jednolitej masy.Lekko przestudzić i polać piernik.