Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Polski tort Sachera"
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 35
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 249
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 128
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 54
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 457
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 35
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 249
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 128
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 54
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 457
Składniki
Masło ucieramy z niepełną szklanką cukru pudru, cukrem waniliowym i solą. Dodajemy po jednym żółtku. Białka ubijamy z pozostałym cukrem, powoli dodajemy do ciasta.
Pokruszoną czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, dodajemy do masy, powoli wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem. Wlewamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Pieczemy około 40 minut w temperaturze 170-180oC.
Czekoladę na polewę rozpuszczamy w kąpieli wodnej ze śmietanką, masłem i cukrem pudrem. Mieszamy.
Ostudzone ciasto przekrawamy, smarujemy podgrzaną marmoladą. Tort dekorujemy polewą czekoladową i truskawkami. Schładzamy w lodówce.
<strong>Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 3 zł</strong>
<strong>Wartość odżywcza 1 porcji 590 kcal Białko 10,2 g/ Tłuszcz 31 g/Węglowodany 68 g</strong>
<strong>Przepis nadesłała Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic.</strong>Źródło: Rewia