Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Polski tort Sachera"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 766
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22806
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15219
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4915
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45797
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 766
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22806
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15219
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4915
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45797
Składniki
Masło ucieramy z niepełną szklanką cukru pudru, cukrem waniliowym i solą. Dodajemy po jednym żółtku. Białka ubijamy z pozostałym cukrem, powoli dodajemy do ciasta.
Pokruszoną czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, dodajemy do masy, powoli wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem. Wlewamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Pieczemy około 40 minut w temperaturze 170-180oC.
Czekoladę na polewę rozpuszczamy w kąpieli wodnej ze śmietanką, masłem i cukrem pudrem. Mieszamy.
Ostudzone ciasto przekrawamy, smarujemy podgrzaną marmoladą. Tort dekorujemy polewą czekoladową i truskawkami. Schładzamy w lodówce.
<strong>Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 3 zł</strong>
<strong>Wartość odżywcza 1 porcji 590 kcal Białko 10,2 g/ Tłuszcz 31 g/Węglowodany 68 g</strong>
<strong>Przepis nadesłała Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic.</strong>Źródło: Rewia