Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Polski tort Sachera"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2405
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4550
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1622
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 491
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2405
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4550
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1622
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 491
Składniki
Masło ucieramy z niepełną szklanką cukru pudru, cukrem waniliowym i solą. Dodajemy po jednym żółtku. Białka ubijamy z pozostałym cukrem, powoli dodajemy do ciasta.
Pokruszoną czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, dodajemy do masy, powoli wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem. Wlewamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Pieczemy około 40 minut w temperaturze 170-180oC.
Czekoladę na polewę rozpuszczamy w kąpieli wodnej ze śmietanką, masłem i cukrem pudrem. Mieszamy.
Ostudzone ciasto przekrawamy, smarujemy podgrzaną marmoladą. Tort dekorujemy polewą czekoladową i truskawkami. Schładzamy w lodówce.
<strong>Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 3 zł</strong>
<strong>Wartość odżywcza 1 porcji 590 kcal Białko 10,2 g/ Tłuszcz 31 g/Węglowodany 68 g</strong>
<strong>Przepis nadesłała Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic.</strong>Źródło: Rewia