Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza wersja to wariacja na temat właśnie tego wypieku. Jest to wersja bezglutenowa. W smaku i aromacie nie różni się od domowej, znanej nam z dzieciństwa wersji. Tak naprawdę, aby przygotować taki wypiek, nie potrzeba dużo czasu. Użycie mąk bezglutenowych nie powoduje utraty smaku. Doskonały wypiek na letnie popołudnie.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2066
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 352
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 773
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17233
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2066
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 352
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 773
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17233
Składniki
Masło roztopić wraz z cukrem. Dodajemy kakao. Mieszamy. Studzimy. Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka ubijamy z cukrem waniliowym. Dodajemy wystudzony tłuszcz. Miksujemy. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Miksujemy. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy do ciasta. Mieszamy. Formę keksową smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto. Pieczemy w 180 stopniach przez 45 - 60 minut lub do tzw. suchego patyczka. Studzimy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Polewamy nią wystudzone ciasto.