Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik na zimno z serem i jogurtem"
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 673
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 184
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 673
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 184
Składniki
Galaretkę rozpuść w 400 ml gorącej wody, wystudź, wstaw do lodówki. Mąkę i kakao przesiej. Białka ubij. Dodaj cukier i, miksując, po 1 żółtku. Wsyp mąkę, wlej olej, wymieszaj łyżką. Masę przełóż do formy, piecz 20 minut w 180°C.
Żelatynę rozpuść w 1/4 szklanki gorącej wody, wystudź. Cukier puder przesiej. Śmietanę ubij na sztywno. Dodaj cukier, porcjami dodawaj twaróg, jogurt, żelatynę, zmiksuj. Masę wylej na wystudzony spód, ułóż biszkopty, zalej galaretką, schładzaj 2 godziny w lodówce.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień