Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik na zimno z serem i jogurtem"
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 207
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 64
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 116
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 41
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 207
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 64
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 116
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 41
Składniki
Galaretkę rozpuść w 400 ml gorącej wody, wystudź, wstaw do lodówki. Mąkę i kakao przesiej. Białka ubij. Dodaj cukier i, miksując, po 1 żółtku. Wsyp mąkę, wlej olej, wymieszaj łyżką. Masę przełóż do formy, piecz 20 minut w 180°C.
Żelatynę rozpuść w 1/4 szklanki gorącej wody, wystudź. Cukier puder przesiej. Śmietanę ubij na sztywno. Dodaj cukier, porcjami dodawaj twaróg, jogurt, żelatynę, zmiksuj. Masę wylej na wystudzony spód, ułóż biszkopty, zalej galaretką, schładzaj 2 godziny w lodówce.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień