Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik z bezą orzechową Ewy Wachowicz"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 169
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 104
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 169
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 104
Składniki
10 dag mąki pszennej przesiej przez sito, dokładnie wymieszaj z cukrem pudrem, mielonymi orzechami i masłem. Dodaj 1 żółtko, 1 całe jajko, a następnie proszek do pieczenia.
Wymieszaj wszystkie . Zagnieć ciasto, a potem wyłóż na tortownicę o średnicy 24 cm. Nagrzej piekarnik do temperatury 180° C. Piecz 20 minut.
Do białego sera dodaj cukier, cukier waniliowy, budyń śmietankowy, olej, 1 żółtko i 2 całe jajka. Dokładnie wymieszaj, a najlepiej zmiksuj wszystkie . Na koniec dodaj śmietankę oraz mleko. Miksuj jeszcze ok. 1,5 minuty. Delikatnie wylej masę serową na podpieczony spód i piecz ciasto ok. 50 minut w temperaturze 180° C.
Białka ubij na sztywno, tak by po odwróceniu misy zawartość została w środku. Pod koniec ubijania dodaj 10 dag cukru pudru i dalej ubijaj. Na koniec dodaj 10 dag mielonych orzechów i łyżkę mąki. Delikatnie wymieszaj, żeby piana nie opadła.
Ostrożnie wyłóż bezę na ciasto i równomiernie rozprowadź nożem lub specjalną łopatką. Piecz sernik z bezą ok. 15 minut w temperaturze 180° C. Przed podaniem schłódź ciasto w lodówce, najlepiej przez całą noc.Źródło: Na żywo