Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2509
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 288
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 185
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 747
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2509
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 288
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 185
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 747
Składniki
Szybko zagnieść kruche ciasto, włożyć je na godzinę do lodówki. Jabłka obrać (usunąć pestki), pokroić i rozgotować z odrobiną wody, cukrem i cynamonem. Ostudzić, wymieszac z pistacjami. Ciasto podzielić na 2 części, obie rozwalkować. Jeden placek posypać bułką tartą. Posmarować masą, prztkryć drugim plackiem. Piec okolo 25-30 minut w temperaturze 200 st C. SMACZNEGO.