Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34989
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18644
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34989
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18644
Składniki
Wszystkie składniki oprócz jabłek, budyniu i mleka mieszamy. Oddzielamy ciasto na pół. Jedną część chowamy do zamrażalnika, a drugą wkładamy na blaszkę. Jabłka obieramy i trzemy na tarce. Dajemy na ciasto. Budyń gotujemy zgodnie z instrukcją. Wlewamy gorący na jabłka. Drugą część ciasta trzemy na budyń i pieczemy do godziny czasu.
PS. Te pół litry mleka jest na budyń. Z większą ilością mleka byłby za rzadki.