Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1765
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3097
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1181
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1944
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1765
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3097
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1181
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1944
Składniki
Wszystkie składniki oprócz jabłek, budyniu i mleka mieszamy. Oddzielamy ciasto na pół. Jedną część chowamy do zamrażalnika, a drugą wkładamy na blaszkę. Jabłka obieramy i trzemy na tarce. Dajemy na ciasto. Budyń gotujemy zgodnie z instrukcją. Wlewamy gorący na jabłka. Drugą część ciasta trzemy na budyń i pieczemy do godziny czasu.
PS. Te pół litry mleka jest na budyń. Z większą ilością mleka byłby za rzadki.