Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsza moja propozycja to szybka napoleonka na biszkoptach. jest to wersja łatwa, a zarazem bardzo smaczna. Ciasto francuskie zostało zastąpione biszkoptami, co skróciło czas przygotowania wypieku. Tak naprawdę mamy tylko do zrobienia krem budyniowy. Dzięki temu mamy szybciej zrobione ciasto. Doskonałe jest do kubka herbaty.
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2822
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 366
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 533
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2822
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 366
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 533
Składniki
500 ml mleka zagotowujemy z cukrem i masłem. W 250 ml rozpuszczamy żółtka, mąkę ziemniaczaną i budynie waniliowe. Do gotującego się mleka dodajemy przygotowaną mieszankę. Gotujemy gęsty budyń. Kwadratową formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Układamy pierwszą warstwę biszkoptów. Wykładamy masę budyniową. Przykrywamy drugą warstwą biszkoptów. Studzimy dwie godziny. Posypujemy cukrem pudrem.