Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsza moja propozycja to szybka napoleonka na biszkoptach. jest to wersja łatwa, a zarazem bardzo smaczna. Ciasto francuskie zostało zastąpione biszkoptami, co skróciło czas przygotowania wypieku. Tak naprawdę mamy tylko do zrobienia krem budyniowy. Dzięki temu mamy szybciej zrobione ciasto. Doskonałe jest do kubka herbaty.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 393
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 393
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Składniki
500 ml mleka zagotowujemy z cukrem i masłem. W 250 ml rozpuszczamy żółtka, mąkę ziemniaczaną i budynie waniliowe. Do gotującego się mleka dodajemy przygotowaną mieszankę. Gotujemy gęsty budyń. Kwadratową formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Układamy pierwszą warstwę biszkoptów. Wykładamy masę budyniową. Przykrywamy drugą warstwą biszkoptów. Studzimy dwie godziny. Posypujemy cukrem pudrem.