Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypiek okazał się wielkim przebojem w moim domu. Tarta kawowa oprócz prostoty i łatwości wykonania posiada wiele zalet. Jest pyszna, aromatyczna, smak kawy nie dominuje nad całym wypiekiem. To ciasto doskonale sprawdzi się na różnych przyjęciach. Tarta kawowa jest deserem wyjątkowym, który stanowi ukoronowanie każdego wieczoru.
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 31
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 523
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 668
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 31
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 523
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 668
Składniki
Ciasto: Kakao i mąkę pszenną przesiewamy. Dodajemy cukier puder i mąkę krupczatkę. Mieszamy. Dodajemy żółtka i masło. Zagniatamy ciasto. Chłodzimy co najmniej dwie godziny. Zimne ciasto wałkujemy na wielkość formy do tarty. Formę do tarty wcześniej smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Ciasto układamy w formie. Dno ciasta kujemy widelcem. Na wierzchu układamy folie aluminiowa i groch. Tak przygotowane ciasto pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach. Następnie zdejmujemy folię i groch. Pieczemy kolejne 15 minut w 180 stopniach. Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Krem kawowy: Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder i śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Dodajemy kawę rozpuszczalną. Miksujemy. Krem kawowy wykładamy na zimnym cieście. Chłodzimy w lodówce przez dwie godziny. Ozdabiamy płatkami czekoladowymi i drażetkami.
Zapraszam na mojego bloga!