Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik truskawkowy bez pieczenia"
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 288
Przepis dnia
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 713
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 259
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 935
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 288
Przepis dnia
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 713
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 259
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 935
Składniki
55 min • Porcja 280 kcal • Koszt porcji 1,10 zł • Przepis na 12-14 porcji
Orzechy mielę, płatki i wafel drobno kruszę. Czekoladę z rumem rozpuszczam w kąpieli wodnej, dodaję miękkie masło, mieszam. Tortownicę wykładam folią spożywczą.
Roztopioną czekoladę łączę z orzechami, płatkami i waflem. Wykładam tą masą dno tortownicy, dociskam. Wstawiam do lodówki.
Krem: galaretkę rozpuszczam w 1/2 szkl. gorącej wody. Trus kawki myję, usuwam szypułki, osuszam. Część truskawek kroję na pół, wykładam nimi boki tortownicy, resztę, w całości, układam na spodzie.
Zimną kremówkę ubijam, dodaję cukier puder i wystudzoną galaretkę. Wykładam na truskawki i wstawiam do lodówki.
Czekoladę rozpuszczam i łączę z masłem. Polewam wierzch torcika, dekoruję melisą.
Do zrobienia czekoladowych dekoracji używam rożka skręconego z pergaminu. Teresa Skotnicka z GozdowaŹródło: Kobieta i życie