Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort cytrynowy z rumowym zapachem"
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 153
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104508
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 336
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9041
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 153
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104508
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 336
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9041
Składniki
Biszkopt: białka ubij z cukrem. Ubijając, dodawaj żółtka. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Dodaj do piany, delikatnie połącz. Ciasto wylej na wyłożoną papierem do pieczenia blachę, piecz ok. 30 minut w 180°C. Ostudź, przekrój na dwa krążki (jeśli tort ma był wyższy, upiecz dwa biszkopty).
Poncz: sok z cytryny wyciśnij do szklanki wody, dodaj zapach i cukier. Zagotuj. Nasącz ciasto.
Krem: galaretkę rozpuść w pół szklanki wody, ostudź. Śmietanę ubij na sztywno, wlej galaretkę, wymieszaj. Biszkopty przełóż kremem. Udekoruj według uznania (np. bezami i kolorowymi cukrowymi ozdobami).
Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,30 złŹródło: Chwila dla Ciebie