Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort cytrynowy z rumowym zapachem"
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 112
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 60
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 137
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3825
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 112
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 60
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 137
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3825
Składniki
Biszkopt: białka ubij z cukrem. Ubijając, dodawaj żółtka. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Dodaj do piany, delikatnie połącz. Ciasto wylej na wyłożoną papierem do pieczenia blachę, piecz ok. 30 minut w 180°C. Ostudź, przekrój na dwa krążki (jeśli tort ma był wyższy, upiecz dwa biszkopty).
Poncz: sok z cytryny wyciśnij do szklanki wody, dodaj zapach i cukier. Zagotuj. Nasącz ciasto.
Krem: galaretkę rozpuść w pół szklanki wody, ostudź. Śmietanę ubij na sztywno, wlej galaretkę, wymieszaj. Biszkopty przełóż kremem. Udekoruj według uznania (np. bezami i kolorowymi cukrowymi ozdobami).
Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,30 złŹródło: Chwila dla Ciebie