Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort kokosowy"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 802
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 936
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 142
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2834
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 802
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 936
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 142
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2834
Składniki
Masa: 2,5 szkl. mleka, cukier wanil., 4 łyżki cukru, budyń, 25 dag masła, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, łyżeczka tortowej, aromat śmietankowy, 3 łyżki startej czekolady, 5 kostek czekolady, 2 brzoskwinie z puszki, 30 biszkoptów.
Biszkopt cytrynowy: ubij białka z cukrem, dodaj pozostałe . Upiecz ciasto, przekrój na 2 krążki. Biszkopt kokosowy: ubij białka z cukrem. Wsyp resztę składników. Upiecz ciasto (15 min w temp. 180°C).
Ugotuj budyń z cukrem i cukrem waniliowym. Zimny utrzyj z masłem oraz aromatem śmietanowym. Podziel masę na 2 części, do jednej wsyp startą i pokrojoną czekoladę. Do drugiej – pokrojone brzoskwinie. Kremami przełóż blaty ciasta, boki obłóż biszkoptami.
Porcje: 15. : 100 min. Cena: 2,20 zł. Kalorie: 460.
Przepis nadesłała Sylwia Wójcik z Nowej Wsi