Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort kokosowy"
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 132
Sałatka z makaronem w kształcie ryżu, z dodatkiem kurczaka, sera, ogórka i pa...
Odsłon: 4342
Najszybszy i najprostszy przepis na piernik w pięć minut bez użycia miksera.
Odsłon: 2263
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 132
Sałatka z makaronem w kształcie ryżu, z dodatkiem kurczaka, sera, ogórka i pa...
Odsłon: 4342
Najszybszy i najprostszy przepis na piernik w pięć minut bez użycia miksera.
Odsłon: 2263
Składniki
Masa: 2,5 szkl. mleka, cukier wanil., 4 łyżki cukru, budyń, 25 dag masła, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, łyżeczka tortowej, aromat śmietankowy, 3 łyżki startej czekolady, 5 kostek czekolady, 2 brzoskwinie z puszki, 30 biszkoptów.
Biszkopt cytrynowy: ubij białka z cukrem, dodaj pozostałe . Upiecz ciasto, przekrój na 2 krążki. Biszkopt kokosowy: ubij białka z cukrem. Wsyp resztę składników. Upiecz ciasto (15 min w temp. 180°C).
Ugotuj budyń z cukrem i cukrem waniliowym. Zimny utrzyj z masłem oraz aromatem śmietanowym. Podziel masę na 2 części, do jednej wsyp startą i pokrojoną czekoladę. Do drugiej – pokrojone brzoskwinie. Kremami przełóż blaty ciasta, boki obłóż biszkoptami.
Porcje: 15. : 100 min. Cena: 2,20 zł. Kalorie: 460.
Przepis nadesłała Sylwia Wójcik z Nowej Wsi