Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ucierane ciasto z całymi jabłkami"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 865
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5888
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9715
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 335
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 865
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5888
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9715
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 335
Składniki
Kwaśne jabłka umyj, obierz ze skórki, delikatnie wydrąż środki. Małe jabłko (gloster) umyj i pokrój w plastry. Rodzynki zalej wrzątkiem, po 15 min osącz na sicie i wypełnij nimi jabłka.
Przesianą mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, solą oraz cynamonem. Do miski wbij jajka, dodaj cukier. Ubij mikserem na puszystą masę. Stopniowo, nie przerywając ucierania, dodawaj po łyżce suchych składników. Na koniec wlej olej i ucieraj jeszcze kilka minut.
Tortownicę wysmaruj margaryną i posyp bułką tartą. Przelej do niej ciasto i ułóż całe jabłka. Piecz w piekarniku nagrzanym do temp. 180° C ok. 60 min do tzw. suchego patyczka. Na 10-15 min przed końcem pieczenia na cieście ułóż plasterki czerwonego jabłka.
<strong>: 80 minut Porcja: 270 kilokalorii</strong>Źródło: Świat i Ludzie