Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ucierane ciasto z całymi jabłkami"
Szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Pasta z jajek ze szczypiorkiem i sałatk...
Odsłon: 138
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 5829
Soczysta, lekka i bardzo smaczna pierś kurczaka gotowana na parze. Przepis je...
Odsłon: 122
Szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Pasta z jajek ze szczypiorkiem i sałatk...
Odsłon: 138
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 5829
Soczysta, lekka i bardzo smaczna pierś kurczaka gotowana na parze. Przepis je...
Odsłon: 122
Składniki
Kwaśne jabłka umyj, obierz ze skórki, delikatnie wydrąż środki. Małe jabłko (gloster) umyj i pokrój w plastry. Rodzynki zalej wrzątkiem, po 15 min osącz na sicie i wypełnij nimi jabłka.
Przesianą mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, solą oraz cynamonem. Do miski wbij jajka, dodaj cukier. Ubij mikserem na puszystą masę. Stopniowo, nie przerywając ucierania, dodawaj po łyżce suchych składników. Na koniec wlej olej i ucieraj jeszcze kilka minut.
Tortownicę wysmaruj margaryną i posyp bułką tartą. Przelej do niej ciasto i ułóż całe jabłka. Piecz w piekarniku nagrzanym do temp. 180° C ok. 60 min do tzw. suchego patyczka. Na 10-15 min przed końcem pieczenia na cieście ułóż plasterki czerwonego jabłka.
<strong>: 80 minut Porcja: 270 kilokalorii</strong>Źródło: Świat i Ludzie