Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Filety rybne z ryżem"
Ugotuj ryż, odsącz i ostudź. Rybę zmiel. Dodaj ryż, kaszę manną, posiekany koperek, bułkę tartą, wbij jajka. Masę wymieszaj i przypraw. Uformuj małe kulki i obsmaż na oleju na złoty kolor.
W małym rondlu zagotuj 1 litr wody. Wrzuć listki laurowe oraz koncentrat pomidorowy. Włóż rybne kulki i gotuj jeszcze około 15 minut na małym ogniu.
Pulpety podaj razem z sosem. Możesz dodać do masy rybnej przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku lub ulubione zioła.
Porcje 5
70 min
Cena 2,05 zł
Kalorie 230 kcalŹródło: Takie jest życie
Delikatne i soczyste kotleciki rybne w chrupiącej, złocistej panierce, podane...
Odsłon: 465
Bardzo mi się podobała sałatka zamieszczona na forum przez Smakera i postanow...
Odsłon: 242
Bardzo mi się podobała sałatka zamieszczona na forum przez Smakera i postanow...
Odsłon: 242
Składniki
Ugotuj ryż, odsącz i ostudź. Rybę zmiel. Dodaj ryż, kaszę manną, posiekany koperek, bułkę tartą, wbij jajka. Masę wymieszaj i przypraw. Uformuj małe kulki i obsmaż na oleju na złoty kolor.
W małym rondlu zagotuj 1 litr wody. Wrzuć listki laurowe oraz koncentrat pomidorowy. Włóż rybne kulki i gotuj jeszcze około 15 minut na małym ogniu.
Pulpety podaj razem z sosem. Możesz dodać do masy rybnej przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku lub ulubione zioła.
Porcje 5
70 min
Cena 2,05 zł
Kalorie 230 kcalŹródło: Takie jest życie
Przepisy Dania główne
Dania główne
Burgery wołowe z grilla
Dania główne
Bryzol
Dania główne
Chłopski garnek z kiełbasą i ziemniakami
Dania główne
Tarta ze szparagami
Burgery wołowe z grilla
Aromatyczna klasyka. Jak zwykle dania grillowe powinny być wyraziste, łatwe i...
Odsłon: 24
Bryzol
Obowiązkowa pozycja na stołówkach pracowniczych i barach w czasach PRLu
Odsłon: 268