Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla smakoszy,pachnący oryginalny,smaczny
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4329
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26263
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1568
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4329
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26263
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1568
Składniki
Zrumienione w piekarniku (220*C) papryki wyjąć,zdjąć skórki i pokroić miąsz,pomidory pokroić w paski,po czym zalać je wrzacą wodą i odstawić .
Drożdże i cukier zalać letnią wodą i odstawić na 15 min,by urosły .
Mąkę przesiać i dodać 1 łyżeczkę rozmarynu .Pośrodku zrobić wgłębienie ,w Które wlać drożdże ,dodać koncentrat pomidorowy ,nasączone pomidory ,wraz z płynem ,paprykę,jogurt,oraz połowę soli.Wymieszać na gładką masę.
Ciasto wyłożyć na oprószoną mąką stolnicę i ugniatać 4 mimuty,aż będzie gładkie i elastyczne .Przełożyć do miski ,przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na ok.40 minut ,by podwoiło swoją objętość.Ponownie zagnieść i przelożyć do natłuszczonej tortownicy o śr.23 cm.W cieście zrobić dołeczki .Przykryć na 30 min.
Powierzchnię ciasta nasmarować oliwą posypać pozostałym rozmarynem i solą.Piec 35-40 min.,studzić 10 min. i wyjąć z formy Odstawić do schłodzenia .Pychota.Smacznego