Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
cos innego, smacznego i prostego polecam paste ta robila mi mama jak bylam dziecięciem teraz ja robię moim pociechom i zapewne będe robic wnukom
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2034
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3209
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1268
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2026
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2034
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3209
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1268
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2026
Składniki
wątrobki gotujemy ok 10 min od zagotowania( pamietajmy iz jak watróbki sie gotuję to woda b. burzy sie więc troszke większy garnuszek trzeba wziąść), studzimy
jaja gotujemy na twardo, obieramy
cebulke obrać
wszystkie skladniki rozdrabniamy w malakserze lub przepuszczemy przez maszynke do mielenia, dodjemy miękkie masło i dodajemy go tyle by pasta była smarowna a nie tłusta, doprawiamy sola i pieprzem wg uznania, przechowujemy w lodowce i tak po ok 1-2 godz jest dobra do spozycia( przegryza sie smaki) mozna dla kontrastu posypac szczypiorkiem :))
SMACZNEGO