Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada wieprzowa z kapustą"
To pyszny sos, który można przygotować o każdej porze roku, idealny jako doda...
Odsłon: 211
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 564
To pyszny sos, który można przygotować o każdej porze roku, idealny jako doda...
Odsłon: 211
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 564
Składniki
Wieprzowinę umyj pod bieżącą wodą i osusz papierowym ręcznikiem. Następnie przekrój tak, aby powstał większy płat. Ubij go przez folię spożywczą i dopraw solą, pieprzem oraz kminkiem. Posmaruj przeciśniętym przez praskę czosnkiem i musztardą.
Kapustę umyj i sparz chwilę we wrzątku. Odetnij liście i ułóż je na sitku, aby obciekły. Na płacie mięsa rozłóż plasterki boczku i sparzone liście kapusty. Jajka wbij do miski. Na patelni rozgrzej olej i wbij jajka. Podsmaż je, cały czas mieszając, a następnie rozłóż na kapuście.
Ostrożnie zwiń mięso w roladę i przewiąż sznurkiem. Włóż do brytfanny i dodaj grubo pokrojoną cebulę. Podlej wodą i piecz do miękkości w piekarniku rozgrzanym do 170°C około 40 minut. Podczas pieczenia polewaj roladę wypieczonym sosem. Z gotowej rolady zdejmij sznurek i pokrój ją w plastry.Źródło: Na żywo