Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tort doskonały na każdą okazję, a przy tym bardzo szybko się go robi
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2327
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4422
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1387
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 351
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2327
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4422
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1387
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 351
Składniki
Ciasto: Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy. Pieczemy 35 w 170 stopniach. Wystudzone ciasto kroimy na 2 placki. Można nasączyć likierem kokosowym.
Krem: 1/3 szkl. mleka odlewamy, resztę mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostawionym mleku rozrabiamy budyń. Mieszankę budyniową wlewamy do gotującego mleka, mieszamy. Ucieramy masło, dodajemy wystudzony budyń. Na końcu dodajemy wiórki i likier. Masą przekładamy biszkopt. Wierzch dekorujemy polewą czekoladową.