Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tort doskonały na każdą okazję, a przy tym bardzo szybko się go robi
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1008
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4649
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1293
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1008
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4649
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1293
Składniki
Ciasto: Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy. Pieczemy 35 w 170 stopniach. Wystudzone ciasto kroimy na 2 placki. Można nasączyć likierem kokosowym.
Krem: 1/3 szkl. mleka odlewamy, resztę mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostawionym mleku rozrabiamy budyń. Mieszankę budyniową wlewamy do gotującego mleka, mieszamy. Ucieramy masło, dodajemy wystudzony budyń. Na końcu dodajemy wiórki i likier. Masą przekładamy biszkopt. Wierzch dekorujemy polewą czekoladową.