Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto do kawy na podwieczorek
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1036
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1036
Składniki
Margarynę utrzeć, aby nie było grudek.
Margarynę wymieszać z mąką z proszkiem do pieczenia, sokiem z cytryny, szczyptą soli i aromatem waniliowym.
Jajka ubić z cukrem na puszysta masę.
Do masy z margaryną dodawać stopniowo ubite jajka i ucierać.
Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej z nich dodać kakao i wymieszać.
Do wysmarowanej tłuszczem foremki wlać część białej masy, następnie masę z kakao i na wierch białe ciasto.
Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st. i piec do "suchego patyczka"