Do góry

Desery Przepis na:

Babka dwukolorowa

Babka dwukolorowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 150

Dodano:

Odsłon: 770

Ciasto do kawy na podwieczorek

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Margarynę utrzeć, aby nie było grudek.

  2. Margarynę wymieszać z mąką z proszkiem do pieczenia, sokiem z cytryny, szczyptą soli i aromatem waniliowym.

  3. Jajka ubić z cukrem na puszysta masę.

  4. Do masy z margaryną dodawać stopniowo ubite jajka i ucierać.

  5. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej z nich dodać kakao i wymieszać.

  6. Do wysmarowanej tłuszczem foremki wlać część białej masy, następnie masę z kakao i na wierch białe ciasto.

  7. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st. i piec do "suchego patyczka"

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń