Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te pyszności to nie tylko uczta dla podniebienia, ale i sprawdzony sposób na poprawę humoru:)
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 659
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 449
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 659
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 449
Składniki
Czekoladę grubo posiekaj,po czym stop razem z masłem. Odstaw do całkowitego wystudzenia. Jajka wbij do metalowej miseczki. Dodaj cukier puder,utrzyj mikserem na puszysta masę.
Do utartych jajek dołóż skórkę pomarańczową oraz czekoladę stopioną z masłem. Postaw miseczkę nad garnkiem z parującą wodą i ubijaj całość jeszcze kilka minut. Gotową masę czekoladową zdejmij z kąpieli wodnej,przestudz. Podłużną foremkę wyłóż folią.
Do przygotowanej foremki nakładaj na przemian porcje masy czekoladowej oraz herbatniki w czekoladzie.
Masę wstaw do lodówki na noc. Stężały blok wyjmij z foremki. Usuń folię. Udekoruj ciasto wiórkami białej oraz ciemnej czekolady.