Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 289
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1619
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 289
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1619
Składniki
Margarynę, mleko, cukier, kakao podgrzać do całkowitego rozpuszczenia.
Po wystudzeniu dodać mąkę, proszek, żółtka i przyprawy. Wymieszać i dodać ubitą pianę z białek.
Przełożyć ciasto do foremki i upiec w średnio nagrzanym piekarniku ( ja nastawiam na termoobieg 160 stopni)
Pod koniec pieczenia przygotowuję polewę- białą czekoladę roztapiam na maleńkim gazie dodając mleko i ciągle mieszając. Po ostygnięciu ciasta smaruję.