Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bigos z fasolki szparagowej i cukinii"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 131
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31302
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 416
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 131
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31302
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 416
Składniki
Fasolkę, oczyszczoną z końcówek i pociętą w kawałki, gotuję do miękkości z pokrojoną w kostkę marchwią, liściem laurowym i zielem. Odcedzam.
Cebulę kroję w półplasterki i szklę na oliwie, dodaję pokrojoną w talarki kiełbasę, chwilkę podsmażam.
Z cukinii usuwam pestki, miąższ kroję w kostkę. Duszę go w małej ilości wody (ma być jędrny), przyprawiam.
Następnie łączę cukinię z resztą składników, dodaję koncentrat i chwilę razem duszę. Doprawiam do smaku. Przed podaniem posypuję posiekaną natką.
40 min • Porcja 80 kcal • Przepis na 2-3 porcje
Tylko 1,30 zł za porcję.Źródło: Kobieta i życie