Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bigos z fasolki szparagowej i cukinii"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27162
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27162
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Składniki
Fasolkę, oczyszczoną z końcówek i pociętą w kawałki, gotuję do miękkości z pokrojoną w kostkę marchwią, liściem laurowym i zielem. Odcedzam.
Cebulę kroję w półplasterki i szklę na oliwie, dodaję pokrojoną w talarki kiełbasę, chwilkę podsmażam.
Z cukinii usuwam pestki, miąższ kroję w kostkę. Duszę go w małej ilości wody (ma być jędrny), przyprawiam.
Następnie łączę cukinię z resztą składników, dodaję koncentrat i chwilę razem duszę. Doprawiam do smaku. Przed podaniem posypuję posiekaną natką.
40 min • Porcja 80 kcal • Przepis na 2-3 porcje
Tylko 1,30 zł za porcję.Źródło: Kobieta i życie