Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i czekoladowe, sam wygląd tego ciasta zachęca do zjedzenia.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1056
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 559
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1056
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 559
Składniki
Siekamy orzechy, kruszymy białą czekoladę herbatniki i ciastka.
Do dużej miski wrzucamy mleko w proszku, posiekane orzechy, migdały, pokruszoną białą czekoladę, pokruszone herbatniki i ciastka, rodzynki oraz sezam. Wszystko mieszamy.
W rondelku topimy masło z cukrem, kakaem i dolewamy wodę. Wszystko podgrzewamy aż utworzy gładką masę.
Ciepłą (ale nie gorącą) masę przelewamy do miski z mlekiem i dodatkami. Wszystko mieszamy i przekładamy do keksówki wyłożonej folią.
Wkładamy do lodówki na ok. 2 godziny.