Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1001
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 882
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12682
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1001
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 882
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12682
Składniki
drodze rozetrzec z lyzka cukru i maki i dodac do reszty skladnikow. dobrze wyrobic by ciasto bylo elastyczne. odstawic do wyrosniecia do podwojenia objetosci ( w cieple miejsce) . po wyrosnieciu wyrobic jeszcze raz. Odrywac kawalki ciasta i walkowac owalne kolka w ktorych robic po dwa naciecia pionowe a miedzy nie ukladac nadzienie( w moim przypadku bialy ser). kazdy koniec buleczki przeciagnac przez przeciwlwgle naciecie. posmarowac rozbeltanym jajem i piec w nagrzanym piekarniku okolo 20 min 170st. mozna polukrowac. LUKIER: 1 lyzka kwasnej smietany i filizanka cukru pudru. Smacznego;)