Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13344
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1519
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14677
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6052
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13344
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1519
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14677
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6052
Składniki
drodze rozetrzec z lyzka cukru i maki i dodac do reszty skladnikow. dobrze wyrobic by ciasto bylo elastyczne. odstawic do wyrosniecia do podwojenia objetosci ( w cieple miejsce) . po wyrosnieciu wyrobic jeszcze raz. Odrywac kawalki ciasta i walkowac owalne kolka w ktorych robic po dwa naciecia pionowe a miedzy nie ukladac nadzienie( w moim przypadku bialy ser). kazdy koniec buleczki przeciagnac przez przeciwlwgle naciecie. posmarowac rozbeltanym jajem i piec w nagrzanym piekarniku okolo 20 min 170st. mozna polukrowac. LUKIER: 1 lyzka kwasnej smietany i filizanka cukru pudru. Smacznego;)