Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chińskie ciasteczka z wróżbą"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14288
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1663
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16329
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6572
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14288
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1663
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16329
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6572
Składniki
Mąkę przesiej z dodatkiem cukru pudru. Dodaj szczyptę soli, cukier waniliowy, jajko oraz żółtko i olej. Posiekaj i zagnieć gładkie ciasto.
Uformuj kulę, owiń ją folią spożywczą i włóż na godzinę do lodówki. Następnie rozwałkuj ciasto i wytnij szklanką kółka.
Na środku każdego kawałka ułóż zrolowaną karteczkę z wróżbą. Złóż ciastka na pół i delikatnie zlep brzegi, zawijając je lekko do środka.
Na koniec ułóż je na blasze wyłożonej papierem i piecz 12 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
<strong>Magdalena Tabaczyk z Kępic</strong>Źródło: Super TV