Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chińskie ciasteczka z wróżbą"
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 769
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11534
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5001
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1238
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10141
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 769
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11534
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5001
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1238
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10141
Składniki
Mąkę przesiej z dodatkiem cukru pudru. Dodaj szczyptę soli, cukier waniliowy, jajko oraz żółtko i olej. Posiekaj i zagnieć gładkie ciasto.
Uformuj kulę, owiń ją folią spożywczą i włóż na godzinę do lodówki. Następnie rozwałkuj ciasto i wytnij szklanką kółka.
Na środku każdego kawałka ułóż zrolowaną karteczkę z wróżbą. Złóż ciastka na pół i delikatnie zlep brzegi, zawijając je lekko do środka.
Na koniec ułóż je na blasze wyłożonej papierem i piecz 12 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
<strong>Magdalena Tabaczyk z Kępic</strong>Źródło: Super TV