Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12641
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1433
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13755
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5776
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12641
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1433
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13755
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5776
Składniki
Wszystkie składniki dobrze wyrobić. Ciasto nie może być za twarde powinno się dobrze miękko rękami wyrabiać (czasem potrzeba troszkę więcej wody dolać)
Po wyrobieniu chleb rozłożyć do wąskich wysmarowanych olejem i posypanych bułką tartą foremek. W foremkach ciasto odstawić na 15 min. do wyrośnięcia, a wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem. Następnie wstawić do nagrzanego piekarnika na 60-75min.
Smacznego. Więcej przepisów na chlebki, bułki, rogaliki. drożdżówki, zakwas i inne pyszności na stronie www.chleb.info.pl