Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 45
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2258
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 258
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1598
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 45
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2258
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 258
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1598
Składniki
Wszystkie składniki dobrze wyrobić. Ciasto nie może być za twarde powinno się dobrze miękko rękami wyrabiać (czasem potrzeba troszkę więcej wody dolać)
Po wyrobieniu chleb rozłożyć do wąskich wysmarowanych olejem i posypanych bułką tartą foremek. W foremkach ciasto odstawić na 15 min. do wyrośnięcia, a wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem. Następnie wstawić do nagrzanego piekarnika na 60-75min.
Smacznego. Więcej przepisów na chlebki, bułki, rogaliki. drożdżówki, zakwas i inne pyszności na stronie www.chleb.info.pl