Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1241
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 517
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1332
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1241
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 517
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1332
Składniki
Wszystkie składniki dobrze wyrobić. Ciasto nie może być za twarde powinno się dobrze miękko rękami wyrabiać (czasem potrzeba troszkę więcej wody dolać)
Po wyrobieniu chleb rozłożyć do wąskich wysmarowanych olejem i posypanych bułką tartą foremek. W foremkach ciasto odstawić na 15 min. do wyrośnięcia, a wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem. Następnie wstawić do nagrzanego piekarnika na 60-75min.
Smacznego. Więcej przepisów na chlebki, bułki, rogaliki. drożdżówki, zakwas i inne pyszności na stronie www.chleb.info.pl