Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek z owocami sezonowymi to idealna propozycja na wieczorne spotkania z przyjaciółmi, rodziną przy grillu, Także sprawdza się na przyjęciach urodzinowych, imieninowych lub na wieczornym spotkaniu przy kawie.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3770
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3812
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 713
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3770
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3812
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 713
Składniki
Margarynę rozpuścić i odstawić do ostygnięcia. Mąkę z proszkiem do pieczenia, solą cynamonem i solą przesiać. Truskawki myjemy, osuszamy, oczyszczamy z szypułek i kroimy w małe plastry. Ubić jajka z cukrem do momentu zbielenia. Następnie dodać przestudzoną margarynę i jogurt - lekko wymieszać. Dodać przesianą mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia, sodą, cynamonem i solą - dokładnie wymieszać. Potem dodać posiekane orzechy włoskie - wymieszać robotem. Na koniec dodać pokrojone truskawki i za pomocą łyżki delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do keksówki natłuszczonej masłem i obsypanej bułką tartą. Piec około 45 - 60 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C.
Wystudzony chlebek posypać cukrem pudrem Diamant.