Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kruche ciasteczka same lub do przekładania
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 48
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 148
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 91
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 48
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 148
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 91
Składniki
1. Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać jajko, cukier, proszek do pieczenia i masło. Masło przesiekać nożem. 2. Do ciasta dodać według upodobań: cynamon, kakao, zapach midałowy, rumowy, waniliowy lub skórkę otartą z cytryny. 3. Bardzo szybko zagnieść ciasto i włożyć do lodówki na 1 godzinę. 4. Ciasto rozwałkować na ok. 0,5 cm i wycinać ciasteczka. Układać je na natłuszczonej lub wyłożonej papierem blaszce . Można posmarować je rozkłuconym jajkiem i posypać cukrem. 5. Piec w 180 stopniach 10-12 min. Można też oczywiście użyć różnych dodatków np.: - ulubiony zapach (waniliowy, cytrynowy, rumowy, migdałowy) - do ciasta można też dodać cynamon lub kakao - no i bakalie np. rodzynki, posiekane orzechy czy migdały
Ciasteczka można potem polukrować, posypać cukrem pudrem lub posmarować marmoladą albo kremem czekoladowym i sklejać po dwa