Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3860
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414819
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2404
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3860
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414819
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2404
Składniki
Makę razem z proszkiem do pieczenia przesiać przez sitko. Dodać resztę składników na ciasto (jaja wcześniej rozbełtać widelcem). Krótko wymieszać do połączenia składników.
Wszystkie składniki na kruszonkę delikatnie wymieszać, aby powstała kruszonka.
Ciasto przełożyć do formy o wym. 23 x 28 cm. Na wierzch ułożyć wcześniej wydrylowane czereśnie i obsypać kruszonką. Piec ok 50 min. w temp 180 st. Po wystudzeniu ciasto można polukrować (niekoniecznie).
Proponuję aby jaja i jogurt wyciągnąć troszkę wcześniej z lodówki, aby miały temp. pokojową.
Przepis znalazłam na blogu: o pysznym jedzeniu blog.