Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto bez tłuszczu i bez mąki, w trakcie przygotowania cudownie pachnie w całym domu
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7629
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2746
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7629
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2746
Składniki
umyte mandarynki ugotować w całości (ok. 1,5 godz na małym ogniu), ostudzić i zmiksować w całości (jeśli są z pestkami należy je usunąć, po przekrojeniu mandarynki w poprzek łatwo się je wydłubuje)
zmiksować 6 jaj, wymieszać z masą mandarynkową, a potem mieszając dodać cukier, migdały i proszek do pieczenia
masę wylać do formy wyłożonej pergaminem, i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 1 godz w 190-200st. C. Jeśli przypieka się od góry to można przykryć po ok. 40 min pieczenia papierem lub folią aluminiową
Po ostygnięciu wyjąć z piekarnika i posypać cukrem pudrem