Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1
Dodano: 11.12.2010
Odsłon: 3204
> 6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
umyte mandarynki ugotować w całości (ok. 1,5 godz na małym ogniu), ostudzić i zmiksować w całości (jeśli są z pestkami należy je usunąć, po przekrojeniu mandarynki w poprzek łatwo się je wydłubuje)
zmiksować 6 jaj, wymieszać z masą mandarynkową, a potem mieszając dodać cukier, migdały i proszek do pieczenia
masę wylać do formy wyłożonej pergaminem, i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 1 godz w 190-200st. C. Jeśli przypieka się od góry to można przykryć po ok. 40 min pieczenia papierem lub folią aluminiową
Po ostygnięciu wyjąć z piekarnika i posypać cukrem pudrem
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

beata1984 12 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
a ile tej wody do tych mandarynek?0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ivette 12 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
kurcze...średnio jestem przekonana czy to aby napewno wyjdzie...:/0 Kto głosował? | Odpowiedz

Kasius23 12 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
mandarynki razem ze skórkami..?0 Kto głosował? | Odpowiedz