Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 19-06-2021
Jest to wyjątkowo aromatyczne i mocno czekoladowe ciasto. Aby przygotować ten wspaniały deser to wystarczy tak naprawdę godzina i chwila cierpliwości. Śliwki suszone nie dominują w cieście, stanowią doskonałe uzupełnienie całego deseru.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 331
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 331
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Składniki
Krem czekoladowy: Śliwki moczymy we wrzącej wodzie przez 15 minut. Odcedzamy. Kroimy na mniejsze kawałki. Zimną śmietanę miksujemy. Dodajemy śmietanfix i cukier puder. Miksujemy. Dodajemy krem śmietankowy. Miksujemy. Do masy dodajemy pokrojone śliwki. Mieszamy. Herbatniki układamy w kwadratowej blaszce. Smarujemy 1/2 kremu. Układamy następną warstwę herbatników i 1/2 kremu. Na kremie układamy herbatniki. Ciasto wkładamy na dwie godziny do lodówki. Czekoladę białą dzielimy na kawałki. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dekorujemy wierzch ciasta rozpuszczona czekoladą i płatkami czekoladowymi.
Zapraszam na mojego bloga !