Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre nowe ciasto. Gorąco polecam wszystkim.
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 43
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 169
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 50
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 43
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 169
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 50
Składniki
Biszkopt: Ubijamy pianę z 4 białek, a następnie ubijając dodajemy stopniowo cukier i żółtka. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy do masy, delikatnie mieszamy. Dodajemy startą czekoladęi ponownie mieszamy. Piec ok. 30 minut w temp. 180 st. C.
Krem: Żółtka mieszamy z cukrem. Dodajemy do tego budynie i 1 szkl mleka. Drugą szkl. mleka zagotowujemy i wlewamy budynie. Gotujemy i studzimy. Margarynę ucieramy i stopniowo dodajemy zimny budyń. Krem rozsmarowujemy na biszkopcie i układamy bezy.
Polewa: Krówki i margarynę roztapiuamy na wolnym ogniu, cały czas mieszając. Lekko studzimy i polewamy bezy.