Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Deser z owocami leśnymi"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Czekoladę i mleko rozpuść w kąpieli wodnej. Ubij na parze żółtka z cukrem waniliowym, połącz z czekoladą. Ostudź.
Ubij na sztywno śmietanę kremówkę i delikatnie połącz z zimnym kremem czekoladowym. Dodaj ubite białka. Wstaw krem do lodówki, aby zastygł.
Owoce wlej 400 ml zimnej wody i zagotuj. Wsyp galaretkę i wymieszaj. Tężejącą galaretkę wlej do pucharków. Kiedy całkowicie zastygnie, nałóż krem czekoladowy.
<strong>Przepis przysłała Michalina Kanafek z Wisły Wielkiej.</strong>Źródło: Bella Relaks