Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie tylko dla miłośników ciast drożdżowych... ;))
Mąkę przesiać do miski i zagnieść z masłem i margaryną ( na ile jest to tylko możliwe bo ciasta z tego nie da się jeszcze uformować ;) ) W zimnym mleku rozpuszczamy drożdże wlewamy do mąki łącznie ze wszystkimi pozostałymi składnikami. Z wyjątkiem dżemu. ;)
Zagniatamy ciasto, wyrabiamy tak długo aż nie będzie kleiło się do ręki. Gotowe wstawiamy od razu do lodówki na 2-3 godz. (i tak urośnie) Ja wstawiam na godzinę do zamrażalnika a potem jeszcze z pół godzinki do lodówki ;) Ze schłodzonego ciasta robimy rogaliki lub wszelkiego innego rodzaju drożdżówki nadziewane dżemem i pieczemy od razu w nagrzanym do 170 piekarniku.
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 180
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 199
Pyszna, szybka przekąska idealna na imprezę lub spotkanie ze znajomymi
Odsłon: 78
Do masy sernikowej dodałam mleczko skondensowane co spowodowało, że serniczek...
Odsłon: 122
Mięso tak przygotowane smakuje wybornie. Myślę że pokrojone w plastry i posm...
Odsłon: 98
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 180
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 199
Pyszna, szybka przekąska idealna na imprezę lub spotkanie ze znajomymi
Odsłon: 78
Do masy sernikowej dodałam mleczko skondensowane co spowodowało, że serniczek...
Odsłon: 122
Mięso tak przygotowane smakuje wybornie. Myślę że pokrojone w plastry i posm...
Odsłon: 98
Składniki
Mąkę przesiać do miski i zagnieść z masłem i margaryną ( na ile jest to tylko możliwe bo ciasta z tego nie da się jeszcze uformować ;) ) W zimnym mleku rozpuszczamy drożdże wlewamy do mąki łącznie ze wszystkimi pozostałymi składnikami. Z wyjątkiem dżemu. ;) Zagniatamy ciasto, wyrabiamy tak długo aż nie będzie kleiło się do ręki. Gotowe wstawiamy od razu do lodówki na 2-3 godz. (i tak urośnie) Ja wstawiam na godzinę do zamrażalnika a potem jeszcze z pół godzinki do lodówki ;) Ze schłodzonego ciasta robimy rogaliki lub wszelkiego innego rodzaju drożdżówki nadziewane dżemem i pieczemy od razu w nagrzanym do 170 piekarniku.
Przepisy Desery
Desery
Tort czekoladowy z truskawkami i konfiturą różano-truskawkową
Desery
BIO szyszki z ryżu preparowanego i masy krówkowej
Desery
Słodkie kuleczki amarantusowe
Desery
Najprostsze ciasto owocowe które zawsze się udaje - ciasto jagodowe
Tort czekoladowy z truskawkami i konfiturą różano-truskawkową
Pyszny i dość prosty w wykonaniu tort bez pieczenia. Spód to mieszanka wafli...
Odsłon: 49
BIO szyszki z ryżu preparowanego i masy krówkowej
Tradycyjne słodkie szyszki wykonałam z 2 ekologicznych składników. Wyszły bar...
Odsłon: 44