Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie tylko dla miłośników ciast drożdżowych... ;))
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 713
Kurczak puszy i chrupiący, ryż świeży i pachnący, a warzywa to mistrzostwo św...
Odsłon: 85
Skrzydełka Buffalo Wings to danie z kuchni amerykańskiej czyli smażone skrzyd...
Odsłon: 6655
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 141
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 713
Kurczak puszy i chrupiący, ryż świeży i pachnący, a warzywa to mistrzostwo św...
Odsłon: 85
Skrzydełka Buffalo Wings to danie z kuchni amerykańskiej czyli smażone skrzyd...
Odsłon: 6655
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 141
Składniki
Mąkę przesiać do miski i zagnieść z masłem i margaryną ( na ile jest to tylko możliwe bo ciasta z tego nie da się jeszcze uformować ;) ) W zimnym mleku rozpuszczamy drożdże wlewamy do mąki łącznie ze wszystkimi pozostałymi składnikami. Z wyjątkiem dżemu. ;) Zagniatamy ciasto, wyrabiamy tak długo aż nie będzie kleiło się do ręki. Gotowe wstawiamy od razu do lodówki na 2-3 godz. (i tak urośnie) Ja wstawiam na godzinę do zamrażalnika a potem jeszcze z pół godzinki do lodówki ;) Ze schłodzonego ciasta robimy rogaliki lub wszelkiego innego rodzaju drożdżówki nadziewane dżemem i pieczemy od razu w nagrzanym do 170 piekarniku.