Do góry

Desery Przepis na:

KUBUSIOWE CIASTO

KUBUSIOWE CIASTO

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 102

Dodano:

Odsłon: 3273

PYSZNE. DZIECI JE UWIELBAJĄ.

Składniki

  • Jaja, 4 SZTUKI
  • cukier, 1 SZKLANKA
  • mąka, 1 SZKLANKA
  • proszek do pieczenia, 1 ŁYŻECZKA
  • ŚMIETANA ŁACIATA 30%, 1/2 LITRA
  • cukier puder, 1/2 SZKLANKI
  • KUBUŚ Z BRZOSKWINIĄ (NIE INNY), 1 LITR
  • BUDYŃ ŚMIETANKOWY NA 1/2 LITRA MLEKA, 2 SZTUKI
  • żelatyna, MAŁA PACZKA
  • biszkopty
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
KUBUSIOWE CIASTO

Przygotowanie

  1. JAJA UBIĆ Z CUKREM, DODAĆ MĄKĘ Z PROSZKIEM. WYLAĆ NA BLACHĘ I UPIEC BISZKOPT.

  2. GOTUJEMY BUDYŃ NA KUBUSIU. WYLEWAMY GO NA UPIECZONY BISZKOPT. NA BUDYNIU UKŁADAMY BISZKOPTY (MOŻNA PRZYKRYĆ FOLIĄ ŻEBY BISZKOPTY NASIĄKŁY). POCZEKAĆ AŻ OSTYGNIE.

  3. ŻELATYNĘ ROZPUSZCZAMY W 1/2 SZKLANKI WODY. SCHŁODZINĄ ŚMIETANĘ UBIJAMY Z CUKREM I DODAJEMY ŻELATYNĘ ŚMIETANĘ WYLEWAMY NA ZIMNY BUDYŃ.

  4. NA WIERZCH POSYPUJEMY STARTYMI BISZKOPTAMI LUB STARTĄ CZEKOLADĘ.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń