Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste, muślinowe ciasto z zamkniętym wewnątrz aromatem owoców. Nie traficie takiego, co by się oparł i szczerze nie pochwalił.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 845
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 845
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Składniki
Maliny zasypać cukrem. Arbuza dobrze rozgnieść na miazgę, połączyć z malinami. Formę 24x24 lub 21x28 wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik włączyć ustawić na 180 st. Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Masło rozdrobnić, wsypać cukier, ucierać mikserem lub malakserem na jasną, puszystą masę /5-7 minut/. Nie przestając ucierać, dodawać po jednym żółtku. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Przesiać porcjami do masy maślano-jajecznej. Po każdej porcji wymieszać wszystko mikserem Na końcu, łyżką lub szpatułką wmieszać delikatnie pianę z białek.. Na dno formy wyłożyć połowę ciasta, lekko wyrównać, wyłożyć na nie maliny z arbuzem i mąką ziemniaczaną Łyżką, wyłożyć delikatnie pozostałe ciasto i lekko wyrównać powierzchnię. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 40- 45 minut - do "suchego patyczka" Po wyjęciu posypać cukrem pudrem.