Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mazurek piaskowy z lukrem"
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22184
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 155
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 345
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 472
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22184
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 155
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 345
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 472
Składniki
Białka ubij na sztywną pianę, dalej miksując dodawaj stopniowo cukier i po 1 żółtku. Masło utrzyj mikserem na puszystą masę, dodaj do białek, wlej sok z cytryny, wymieszaj. Mąki połącz, przesiej do masy, wymieszaj delikatnie.
Masę przełóż do natłuszczonej formy na babkę. Piecz 40 minut w 180°C, wystudź. Cukier puder rozetrzyj w gorącej wodzie, dodaj aromat, lukrem polej babkę. Możesz ją udekorować bakaliami lub owocami.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień