Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne:) Ciasto najlepsze jest drugiego lub trzeciego dnia. Wtedy robi się miękkie.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3960
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415440
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2560
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3960
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415440
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2560
Składniki
Ciasto: margarynę rozpuścić z miodem, ostudzić. Jajka utrzeć z cukrem, dodać rozpuszczony tłuszcz, mąkę, sodę oraz śmietanę. Ciasto dokładnie wyrobić. Podzielić na 3 części, rozwałkować. Każdy placek piec ok. 15 minut w temperaturze ok. 180 stopni.
Masa: Kaszę mannę ugotować na mleku na gęsto i wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę, dodawać po łyżce ugotowanej kaszy i śmietanę. Zmiksować. Masę podzielić na pół. Do jednej części dodać kakao. Placki przełożyć masą. Wierzch posypać cukrem pudrem lub posmarować odrobiną kremu i posypać orzechami.
Smacznego:)