Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Nadziewane ciasteczka"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10545
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6086
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5336
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12953
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4696
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10545
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6086
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5336
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12953
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4696
Składniki
Ser zemleć w maszynce do mielenia mięsa. Do miski wsypać ser, dodać mąkę, tłuszcz, cukier i szybko posiekać nożem. Następnie wbić jajko, wyrobić ciasto jak na pierogi. Uformować kulę, miskę przykryć i schłodzić w lodówce.
Jeśli używamy jabłek, obrać, pokroić na cząstki. Ciasto rozwałkować na grubość 0,5 cm, wykrawać krążki (część z dziurką). Na każdy z nich kłaść dżem lub cząstkę jabłka i przykryć drugim krążkiem. Piec w temp. 200°C na złoty kolor.Źródło: Twoje Imperium