Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Nadziewane ciasteczka"
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 189
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1325
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25111
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 189
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1325
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25111
Składniki
Ser zemleć w maszynce do mielenia mięsa. Do miski wsypać ser, dodać mąkę, tłuszcz, cukier i szybko posiekać nożem. Następnie wbić jajko, wyrobić ciasto jak na pierogi. Uformować kulę, miskę przykryć i schłodzić w lodówce.
Jeśli używamy jabłek, obrać, pokroić na cząstki. Ciasto rozwałkować na grubość 0,5 cm, wykrawać krążki (część z dziurką). Na każdy z nich kłaść dżem lub cząstkę jabłka i przykryć drugim krążkiem. Piec w temp. 200°C na złoty kolor.Źródło: Twoje Imperium