Desery Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Na początku oddzielam białko od zółtek oraz przesiewam mąkę,proszek do pieczenia i kakao. Trzepaczką ubić białko ze szczypta soli na sztywną pianę. Do piany dodać cukier i dalej ubijac, na końcu dodając żółtka.Następnie mieszając delikanie drewnianą łyżką dodawać produkty sypkie. Gotowe ciasto przełóżyć na blache wyłożoną papierem piekarniczym i piec ok. 30 min. w tem. 180 stponi.
upieczone i ostudzone ciasto należy przekroić na 3 równe częci. W tym momencie należy ubić bitą śmietanę z fixem.
spodni placek nasączmy i smarujemy konfiturą, a następnie czecią bitej smietany. Nastepnie kladziemy drugi placek ktory nasączamy i kładziemy również bitą smietanę. Na góre ciasta idzie 3 placek który też jest nasączany i smarowany bita smietaną. Bitą śmietną smarujemy również boki ciasta.
Góre ciasta posypujemy rodzynkami ( nieparzonymi) i migdałami orza polewamy cienkim strumienie czekolady tworząc "siatkę". Gotowe ciasto wkladamy do lodowki na 2 godziny.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

mamakacperka4 05 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
Pewno do lodówki :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 05 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
chryste elejson, TRZECIĄ a nie "czecią". A tak poza tym to fajny przepis :) tylko co to znaczy, że "wkładamy do lodów"?0 Kto głosował? | Odpowiedz

Sugarspice 05 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
Brzmi pysznie :) dodaje do ulubionych0 Kto głosował? | Odpowiedz