Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne ciasto na Święta Bożego Narodzenia
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30939
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3645
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4592
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30939
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3645
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4592
Składniki
Margarynę ucieramy razem z cukrem i żółtkami, dodajemy powidła. Gdy uzyskamy jednolitą masę dodajemy na zmiane po 1 łyżce mąki( wymiaszanej z sodą i przyprawą do piernika) i mleka.Na sam koniec dajemy ubitą pianę z 2 białek oraz orzechy i miód.
Ciasto przelewamy do foremki(25x30) i pieczemy ok. 55 minut w temp 170*