Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 559
Dodano: 20.12.2009
Odsłon: 8981
> 6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
zagotowac w garnku maslo, cukier, wode, miod, kakao, cukier waniliowy,przyprawe do piernikow i dzem PRZESTUDZIC
stopniowo odawac make z proszkiem i jajka miksowac do uzyskania gladkiej masy JA DO MASY DODAJE ORZECHY POSIEKANE I RODZYNKI
piec 45min w temperaturze 190stopni
powystudzeniu mozna ozdobic polewa czekoladowa
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

m_isia1 06 maja 2010Zgłoś do usunięcia
jaka ma być wielkość formy?pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz

linusia 21 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
gotowy zaraz po upieczeniupozdrawiam
3 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 21 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
Czy piernik da się zjeść zaraz po wystygnięciu, czy jest twardy i trzeba upiec wcześniej? Pozdrawiam.0 Kto głosował? | Odpowiedz

linusia 20 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
250g masla1.5szkalnki cukru
3/4szklanki wody
3lyzki kakao
opakowanie cukru waniliowego
4jaja
2szkalnki maki
2lyzeczki proszku do pieczenia
4lyzki miodu
0.5 sloika dzemu porzeczkowego
opakowanie przyprawy do piernikow
nie wiem dlaczego ale wykasowalo skaldniki wiec dodaje je raz jeszcze
3 Kto głosował? | Odpowiedz

Mateusz15 20 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
Jakie proporcje????0 Kto głosował? | Odpowiedz