Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 159
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 309
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1532
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 159
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 309
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1532
Składniki
Większość moich tortów składa się z tych samych składników i smakowo są podobne.Przygotowanie też jest podobne a to dlatego że torty śmietankowe są delikatniejsze niż kremowe-tłuszczowe.Proporcje też raczej się nie zmieniają.Diabeł tkwi w szczegółach-okazji z jakiej jest tort i jego kształt,dla kogo, mojej wyobrażni.Mam nadzieję,że jeszcze kogoś zaskoczę.No to zaczynamy....
Biszkopt tradycyjnie-jajka z cukrem ubijamy na "puszysto",mieszamy z mąką,do okrągłej formy,pieczemy w temp.175*C przez 45min.Po wystudzeniu kroimy na 3 krążki.Śmietanę,oczywiście schłodzoną,wraz z cukrami ubijamy,dodajemy schłodzoną żelatynę,przekładamy tort.Palmy ubijamy,dodajemy jajka ubite z cukrem,spirytus,aromat,barwimy krem na kilka kolorów.Z brązowego na górze tortu rysujemy-za pomocą tytki-kształt postaci.Innymi kremami wypełniamy środek i tło.Na bokach robimy płomienie.I kolejny solenizant zaskoczony i zszokowany.I PO TO ROBIĘ