Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 254
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 35
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 56
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 126
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17008
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 348
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 254
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 35
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 56
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 126
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17008
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 348
Składniki
Ciasto: 2 całe jajka ubić z 20dkg cukru pudru,, roztopić 7dkg margaryny z 2 łyżkami miodu,, 2 łyżki mleka, 0,5 kg mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia,, ciasto zagnieść, podzielić na 3 części. Przygotować blachę- wyłożyć pergamin i posmarować tłuszczem. Rozprowadzić ciasto i upiec (3 placki),, Masa: 0,5 l mleka i 5 łyżek grysiku - ugotować i ostudzić, 0,5 kostki masła, 0,5 kostki margaryny, 30 dkg cukru, cukier waniliowy,, Zmiksować masę. Pierwszy placek wysmarować dżemem, przykryć 2 plackiem, posmarować większością masy, położyć 3 placek i posmarować resztą masy.