Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 38
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 90
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 38
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 90
Składniki
Ciasto: 2 całe jajka ubić z 20dkg cukru pudru,, roztopić 7dkg margaryny z 2 łyżkami miodu,, 2 łyżki mleka, 0,5 kg mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia,, ciasto zagnieść, podzielić na 3 części. Przygotować blachę- wyłożyć pergamin i posmarować tłuszczem. Rozprowadzić ciasto i upiec (3 placki),, Masa: 0,5 l mleka i 5 łyżek grysiku - ugotować i ostudzić, 0,5 kostki masła, 0,5 kostki margaryny, 30 dkg cukru, cukier waniliowy,, Zmiksować masę. Pierwszy placek wysmarować dżemem, przykryć 2 plackiem, posmarować większością masy, położyć 3 placek i posmarować resztą masy.