Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8627
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 597
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8627
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 597
Składniki
Ciasto: 2 całe jajka ubić z 20dkg cukru pudru,, roztopić 7dkg margaryny z 2 łyżkami miodu,, 2 łyżki mleka, 0,5 kg mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia,, ciasto zagnieść, podzielić na 3 części. Przygotować blachę- wyłożyć pergamin i posmarować tłuszczem. Rozprowadzić ciasto i upiec (3 placki),, Masa: 0,5 l mleka i 5 łyżek grysiku - ugotować i ostudzić, 0,5 kostki masła, 0,5 kostki margaryny, 30 dkg cukru, cukier waniliowy,, Zmiksować masę. Pierwszy placek wysmarować dżemem, przykryć 2 plackiem, posmarować większością masy, położyć 3 placek i posmarować resztą masy.