Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placuszki z jabłkami"
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 65
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 71
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 375
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2588
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 65
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 71
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 375
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2588
Składniki
Mąkę, cukier i sól wsyp do miski. Cały czas mieszając wlej mleko i wbij jajka. Całość dokładnie wymieszaj. Ciasto odstaw na pół godziny.
Jabłka obierz, wykrój gniazda nasienne i pokrój na grubsze plasterki tak, aby otrzymać krążki z dziurką w środku.
Pokrojone jabłka włóż do ciasta. Smaż na rozgrzanym głębokim oleju. Kiedy będą złote, wyjmij i ułóż na papierowych ręcznikach, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Placki udekoruj listkami mięty.
Podawaj na ciepło, polane niewielką ilością miodu. Miód możesz zastąpić cukrem pudrem lub wiórkami kokosowymi.Źródło: Na żywo