Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i łatwe w przygotowaniu ptasie mleczko , przełożone kremem ( ja użyłam krem do tortów z Cyrkonii).
Przygotowujemy biszkopt.
Żółtka oddzielamy od białek.
Zaczynamy od dodania do białek szczypty soli oraz łyżki wody. Następnie ubijamy białka na puszystą masę. Dodajemy cukier przez chwilę miksujemy na najwyższych obrotach. Dodajemy żółtka , dalej miksujemy do połączenia się masy z białek. W tym samym czasie nastawiamy piekarnik na 170 stopni. Zmniejszamy obroty na najniższe i wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia .
Mieszamy do połączenia się składników (nie za długo).
Po włożeniu ciasta do nagrzanego piekarnika pieczemy przez 15 minut (góra dół , środkowy poziom).
W międzyczasie gdy piecze się biszkopt wstawiamy 2 galaretki rozpuszczone i czekamy do stężenia ( tylko żeby nie zgęstniała cała ).
Po upieczeniu i wystygnięciu biszkopta , ubijamy 2 kremy waniliowe w 440 ml mleka ( ja używam kremu do tortów z Cyrkoni). Przekrajam biszkopt a następnie na pierwszą warstwę biszkopta nakładamy ubity krem . Przykrywam biszkoptem i na sam wierzch polewam ubitą wcześniej śmietanę 30% wymieszaną z lekko stężałą galaretką ( tzw. ptasie mleczko ).
Przepis sprzed wieków, dzisiaj go tylko lekko zmodernizowałam. Do jednej wars...
Odsłon: 13104
Przepyszne śmietankowe lody ( bez jajek ) o smaku szarlotki z jabłkami i karm...
Odsłon: 16
Chrupiące plastry ogórków w sosie keczupowym pasują do domowych hamburgerów,...
Odsłon: 29
Przepyszne śmietankowe lody ( bez jajek ) o smaku szarlotki z jabłkami i karm...
Odsłon: 16
Chrupiące plastry ogórków w sosie keczupowym pasują do domowych hamburgerów,...
Odsłon: 29
Składniki
Przygotowujemy biszkopt. Żółtka oddzielamy od białek. Zaczynamy od dodania do białek szczypty soli oraz łyżki wody. Następnie ubijamy białka na puszystą masę. Dodajemy cukier przez chwilę miksujemy na najwyższych obrotach. Dodajemy żółtka , dalej miksujemy do połączenia się masy z białek. W tym samym czasie nastawiamy piekarnik na 170 stopni. Zmniejszamy obroty na najniższe i wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia . Mieszamy do połączenia się składników (nie za długo). Po włożeniu ciasta do nagrzanego piekarnika pieczemy przez 15 minut (góra dół , środkowy poziom).
W międzyczasie gdy piecze się biszkopt wstawiamy 2 galaretki rozpuszczone i czekamy do stężenia ( tylko żeby nie zgęstniała cała ). Po upieczeniu i wystygnięciu biszkopta , ubijamy 2 kremy waniliowe w 440 ml mleka ( ja używam kremu do tortów z Cyrkoni). Przekrajam biszkopt a następnie na pierwszą warstwę biszkopta nakładamy ubity krem . Przykrywam biszkoptem i na sam wierzch polewam ubitą wcześniej śmietanę 30% wymieszaną z lekko stężałą galaretką ( tzw. ptasie mleczko ).
Przepisy Desery
Desery
Śmietankowe lody o smaku szarlotki.
Desery
Deser galaretkowo - jogurtowy
Desery
Rolada czekoladowa z kremem z bitej śmietany
Desery
Placki z jabłkiem i brzoskwinią
Śmietankowe lody o smaku szarlotki.
Przepyszne śmietankowe lody ( bez jajek ) o smaku szarlotki z jabłkami i karm...
Odsłon: 16
Deser galaretkowo - jogurtowy
Deser przygotowany do popołudniowej kawusi. Deser bardzo prosty w przygotowan...
Odsłon: 76