Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i łatwe w przygotowaniu ptasie mleczko , przełożone kremem ( ja użyłam krem do tortów z Cyrkonii).
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2400
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4542
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1615
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 487
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2400
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4542
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1615
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 487
Składniki
Przygotowujemy biszkopt. Żółtka oddzielamy od białek. Zaczynamy od dodania do białek szczypty soli oraz łyżki wody. Następnie ubijamy białka na puszystą masę. Dodajemy cukier przez chwilę miksujemy na najwyższych obrotach. Dodajemy żółtka , dalej miksujemy do połączenia się masy z białek. W tym samym czasie nastawiamy piekarnik na 170 stopni. Zmniejszamy obroty na najniższe i wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia . Mieszamy do połączenia się składników (nie za długo). Po włożeniu ciasta do nagrzanego piekarnika pieczemy przez 15 minut (góra dół , środkowy poziom).
W międzyczasie gdy piecze się biszkopt wstawiamy 2 galaretki rozpuszczone i czekamy do stężenia ( tylko żeby nie zgęstniała cała ). Po upieczeniu i wystygnięciu biszkopta , ubijamy 2 kremy waniliowe w 440 ml mleka ( ja używam kremu do tortów z Cyrkoni). Przekrajam biszkopt a następnie na pierwszą warstwę biszkopta nakładamy ubity krem . Przykrywam biszkoptem i na sam wierzch polewam ubitą wcześniej śmietanę 30% wymieszaną z lekko stężałą galaretką ( tzw. ptasie mleczko ).