Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i łatwe w przygotowaniu ptasie mleczko , przełożone kremem ( ja użyłam krem do tortów z Cyrkonii).
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4446
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1049
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 466
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3062
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38769
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4446
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1049
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 466
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3062
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38769
Składniki
Przygotowujemy biszkopt. Żółtka oddzielamy od białek. Zaczynamy od dodania do białek szczypty soli oraz łyżki wody. Następnie ubijamy białka na puszystą masę. Dodajemy cukier przez chwilę miksujemy na najwyższych obrotach. Dodajemy żółtka , dalej miksujemy do połączenia się masy z białek. W tym samym czasie nastawiamy piekarnik na 170 stopni. Zmniejszamy obroty na najniższe i wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia . Mieszamy do połączenia się składników (nie za długo). Po włożeniu ciasta do nagrzanego piekarnika pieczemy przez 15 minut (góra dół , środkowy poziom).
W międzyczasie gdy piecze się biszkopt wstawiamy 2 galaretki rozpuszczone i czekamy do stężenia ( tylko żeby nie zgęstniała cała ). Po upieczeniu i wystygnięciu biszkopta , ubijamy 2 kremy waniliowe w 440 ml mleka ( ja używam kremu do tortów z Cyrkoni). Przekrajam biszkopt a następnie na pierwszą warstwę biszkopta nakładamy ubity krem . Przykrywam biszkoptem i na sam wierzch polewam ubitą wcześniej śmietanę 30% wymieszaną z lekko stężałą galaretką ( tzw. ptasie mleczko ).