Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Puszyste pianki"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2812
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2812
Składniki
Żelatynę rozpuść w pół litra gorącej wody. Podziel na 3 części. Trzy żółtka utrzyj z 5 łyżkami cukru pudru. Dodaj kakao, ubitą pianę z 2 białek i jedną część żelatyny. Wlej do tortownicy, schłodź.
Resztę żółtek utrzyj z 3 łyżkami cukru i cukrem waniliowym. Dodaj pianę ubitą z 2 białek i jedną część żelatyny, wymieszaj. Wylej na masę kakaową.
Śmietanę ubij z resztą cukru, dodaj pianę ubitą z 2 białek i resztę żelatyny. Wylej na warstwę żółtą. Galaretkę przyrządź według przepisu. Gdy stężeje, polej piankę. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie