Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Puszyste pianki"
Z zewnątrz lekko chrupiące w środku mięciutkie. Kotlety o dość wyrazistym smaku.
Odsłon: 191
Czasem trzeba odpocząć od mięsa i spróbować czegoś innego. Oto propozycja na...
Odsłon: 91
Z zewnątrz lekko chrupiące w środku mięciutkie. Kotlety o dość wyrazistym smaku.
Odsłon: 191
Czasem trzeba odpocząć od mięsa i spróbować czegoś innego. Oto propozycja na...
Odsłon: 91
Składniki
Żelatynę rozpuść w pół litra gorącej wody. Podziel na 3 części. Trzy żółtka utrzyj z 5 łyżkami cukru pudru. Dodaj kakao, ubitą pianę z 2 białek i jedną część żelatyny. Wlej do tortownicy, schłodź.
Resztę żółtek utrzyj z 3 łyżkami cukru i cukrem waniliowym. Dodaj pianę ubitą z 2 białek i jedną część żelatyny, wymieszaj. Wylej na masę kakaową.
Śmietanę ubij z resztą cukru, dodaj pianę ubitą z 2 białek i resztę żelatyny. Wylej na warstwę żółtą. Galaretkę przyrządź według przepisu. Gdy stężeje, polej piankę. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie